SWP De Loods haalt 180 kg zwerfvuil op in het Wijngaardveld

In samenwerking met SWP De Loods organiseerde de bedrijvenvereniging Dender Noord een zwerfvuilopruimactie op bedrijventerrein Wijngaardveld.
In het kader van de Week van de Afvalophaler werden de opruimers van dienst getrakteerd met een mobiele koffiebar.

Het slechte weer van maandagochtend kon de medewerkers van maatwerkbedrijf De Loods niet tegenhouden om er voluit voor te gaan op het Wijngaardveld.
Maar liefst 180kg zwerfvuil werd opgehaald op één dag in het bedrijventerrein.
De bedrijvenvereniging Dender Noord zet zich dagdagelijks in om de kwaliteit en veiligheid van de zone op peil te houden.
Bedrijventerreinen lijken geliefkoosde plekken om allerhande afval te dumpen. De buit van gisteren was dan ook niet mis.

“Zwerfvuil is een doorn in het oog van onze ondernemers, hun klanten en leveranciers.
Het is een terugkerend probleem dat we met deze actie eens extra onder de aandacht willen brengen.
”, klinkt het bij parkmanager Isabelle Van den Nest.

Ook schepen Katrien Beulens was van de partij: “Samenwerking tussen reguliere economie en sociale tewerkstelling moet verder gepromoot worden.
De bedrijvenvereniging werkt al samen met de sector voor het onderhoud van de signalisatie. Ook de actie van vandaag wordt gefinancierd door de ondernemers zelf.
Een belangrijk signaal dat ook zij deze projecten een warm hart toedragen.”

Schepen Ann Van de Steen: “Het is zeer belangrijk voor de stad dat zwerfvuil wordt aangepakt. Dit vergt veel werk en wij zijn dus bijzonder blij dat ook particulieren en ondernemers ons helpen deze strijd aan te gaan.”