VZW

“Ondernemen in een omgeving waar collegialiteit, innovatie en duurzaamheid aangemoedigd worden. Waar werknemers, werkgevers, bezoekers en bewoners zich thuis voelen. Waar vrachtwagens, personenwagens, fietsers en voetgangers vlot geraken en zich nog veel vlotter kunnen verplaatsen. Waar veiligheid primordiaal is. Waar bedrijven en overheid met een duidelijke visie en toekomstbeeld samenwerken aan het optimaliseren van de ruimte, de infrastructuur en de activiteiten. Waar een dynamische groep ondernemers de bakens zet om van Aalst een ondernemende, bruisende stad te maken.”Dat moet zowat de kern van de missie van vzw Dender Noord zijn.

De vzw kwam tot stand door de fusie van vzw Wijngaardveld en vzw Hekkestraat in 2016. Elk afzonderlijk zorgden de bedrijvenverenigingen al voor enkele leuke realisaties. Signalisatieborden, opruimacties en een gezond debat over het terugkooprecht van de Stad Aalst zijn de meest opvallende. Centraal in het denken van de vereniging staat de ontwikkeling  van beide bedrijventerreinen die een voorbeeld moet zijn voor mobiliteit en infrastructuur, veiligheid en activiteit. Door het werken aan een masterplan voor de omgeving, wordt een einddoel opgesteld waar stap voor stap naartoe gegroeid wordt.

Aandacht voor milieu en ruimte gaan hand in hand met de realisatie op vlak van beeldkwaliteit, veiligheid en mobiliteit.  Op die manier wordt duurzaamheid ook echt duurzaam en is continuïteit gegarandeerd. De parkmanager levert dus een dienst aan de bedrijven op het bedrijventerrein. Door de praktische beslom­meringen uit hun handen te nemen kunnen de bedrij­ven zich focussen op hun corebusiness.

Om het parkmanagement vorm te geven laat vzw Dender Noord zich bijstaan door Isabelle Van den Nest.