Aalsterse hogescholen tonen de ondernemende kracht van creativiteit

frans krauchDe HoGent en Odisee hebben hun jaarlijkse Ondernemersaward uitgereikt aan Frans Krauch van meststoffenbedrijf Viano. Het is al de vijfde keer dat beide hogescholen de meest gebeten ondernemer uit de regio Aalst bekronen. Frans Krauch ontving de award uit handen van de winnaar van vorig jaar, Bartel Dewulf van Belgocatering. Tijdens het drukbezochte evenement in Kaai 17 prees de nieuwe Aalsterse schepen van Economie Katrien Beulens het aanstekelijke enthousiasme van Ruth DeVreese en Anja Cornelis, de bezielers van de Ondernemersward.

Onder het motto ‘De kracht van creativiteit’ blijft de Ondernemersaward zich voortdurend vernieuwen. Daarom kreeg de Fablab Factory dit jaar een bijzondere plaats tijdens de uitreiking: Stijn de Mil demonstreerde de mogelijkheden van 3D-printing en laser-cutting aan het publiek. Creativiteit zit in het DNA van de Aalstenaars, aldus De Mil. Stefaan de Winter demonstreerde dat meteen met zijn fel gesmaakte, eigenzinnige blik op de genomineerden én op de Aalsterse actualiteit.

Sinds de start werkten al drieduizend studenten bedrijfsmanagement van de HoGent en Odisee mee aan de Ondernemersward. Ook dit jaar traden de studenten op als ambassadeur voor hun ondernemende rolmodellen. Naast Frans Krauch behoorden twee duo’s tot hun top-drie van innovatieve en geëngageerde ondernemers: Yves Snoeren en Jeroen Plattiau van Green Bananas en Philippe Vlaemminck en Siegert Dierickx van Multiminds. Verden werden traditiegetrouw ondernemende oud-studenten in de schijnwerpers gezet. Voor Odisee was dat Francis Meersseman van de Aalsterse mode- en designzaak Pastoor, voor de HoGent was het Michel De Wachter, specialist in video commerce van Appiness. De jaarlijkse award voor de meest geslaagde herstarter ging naar Philip Oosterlinck van het adviesbureau Oxalis.

Op zijn vijfde verjaardag is de Ondernemersaward de stuwende kracht voor meer en sterker ondernemerschap in de streek rond Aalst. Het steeds toenemend aantal enthousiaste deelnemers bewijst dat dit studentenproject een dynamiserend effect heeft op het ondernemerschap in een hele regio. Zelfs de internationale erkenning bleef niet uit. Eerder dit jaar werd het initatief door de Amerikaanse vereniging voor ondernemerschapsbevordering USASBE bekroond als excellent buitenlands programma voor ondernemerschapsonderwijs.