Bedrijvenvereniging Dender Noord en opvang Denderkind zetten hun schouders onder een nieuw kinderopvanginitiatief aan de rand van het bedrijventerrein. ’t Neuzeken opent in de lente van 2018 de deuren en moet meer jonge werknemers aantrekken.

Bedrijvenvereniging vzw Dender Noord zet zich al 5 jaar in voor de belangen van de bedrijven op de Aalstse bedrijventerreinen. Om meer werknemers aan te trekken naar deze terreinen en om de combinatie werk-gezin te optimaliseren, was het bestuur al enige tijd op zoek naar een kwalitatieve kinderopvang voor de personeelsleden. Met Denderkind is nu een geschikte partner gevonden.

“De tewerkstelling op het terrein vergemakkelijken, zien wij als een belangrijk aandachtspunt”, zegt Frans Penne, voorzitter van vzw Dender Noord. “Het opzetten van dit kinderdagverblijf moet onze ondernemingen helpen om jonge werknemers aan te trekken. Voor hen is het namelijk een troef om opvang voor hun kindjes in de directe nabijheid van hun werk te vinden.”

 

Positief imago

Het nieuwe kinderdagverblijf ’t Neuzeken zal 18 opvangplaatsen bieden en opent de deuren op 1 juni 2018.

“Deze realisatie is bijzonder geslaagd en hopelijk worden de vacatures zo sneller ingevuld. Het draagt hoe dan ook bij tot het positieve imago van het Aalsters ondernemerschap”, zegt Katrien Beulens, schepen van Economie. “Ondernemers willen naast het aanbieden van werkgelegenheid ook zorgen voor een goede balans tussen werk en privé.”