In de tweede en laatste fase pakken we de andere rijrichting, richting Asse, aan. Deze fase vindt aanstaande vrijdag 07/08 plaats. Het verouderde viaduct tussen de Ledebaan en de Verbrandhofstraat krijgt een grondig onderhoud. Niet alleen de onderbouw wordt aangepakt, de brug krijgt ook een nieuw wegdek, nieuwe leuningen en brugdekvoegen. In deze fase bouwen we ook een nieuwe rechtstreekse afslag van het viaduct naar de Pierre Corneliskaai als toegangsweg naar Wijngaardveld.

Het gemotoriseerd verkeer krijgt één rijstrook in elke richting langs de kant van het viaduct waar er niet gewerkt wordt. In deze fase werkt de aannemer op de zijde richting rotonde Neuzeken. De op- en afrit van en naar de N41 is hierdoor afgesloten.

  • Om het verkeer in goede banen te leiden zullen er tijdelijke verkeerslichten geplaatst worden op het viaduct thv op- en afrit van en naar de N41.
  • Verschillende omleidingen gaan in voege:
    • Omleiding komende van E40 naar Dendermonde: het verkeer rijdt om via de Boudewijnlaan, rotonde Neuzeken en afslag N41
    • Omleiding komende vanuit centrum Aalst naar Asse: het verkeer rijdt om via de Dendermondsesteenweg, rotonde N41 naar de R41
  • De huidige fietsomleidingen blijven behouden.

De werken zijn gestart in april 2019. Het einde van de werken wordt voorzien voor begin 2021.

 

Lees meer