Update 19/03/2021
Bericht in opdracht van aannemer Willemen en het Agentschap Wegen en Verkeer

In de week van 22 tot 26 maart week zullen de asfalteringswerken op de R41 Boudewijnlaan gebeuren. 
 
Vanaf dinsdag 23/03 zal de Boudewijnlaan (R41) tussen kruispunt Korte Vooruitzichtstraat en kruispunt Ledebaan aangepakt worden. Deze werken zullen één week in beslag nemen en het einde is voorzien voor vrijdag 26/03.
Concreet worden er op de Boudewijnlaan twee lagen asfalt gefreesd en heraangelegd.  Bij deze werken zal er zeker extra verkeershinder zijn.
De tunnel richting viaduct wordt afgesloten voor ALLE verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de N9 (Gentsesteenweg), rotonde Haring, N9 (Parklaan) en R41 (Albrechtlaan).
Verkeer komende vanaf de N9 en de N46 met bestemming Dendermonde wordt vanaf kruispunt Vijfhuizen omgeleid via de N442 en N416.
Fietsers en voetgangers blijven steeds doorgang hebben.
 
In de week van 29/03  tot 2/04 wordt de laatste laag asfalt op het viaduct zelf aangelegd. Hier is geen extra hinder mee verbonden.
Alles is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden.
 
Na deze asfaltwerken is het tijd voor de laatste werken van de sanering van het viaduct, namelijk het plaatsen van 12 brugdekvoegen, markeringen, veiligheidsstootbanden en openbare verlichting.  Het plaatsen van de voegen en markeringen is ook zeer weersgevoelig (zowel qua vochtigheid als temperatuur).
Een exacte einddatum en dus openstelling van het viaduct kan nu nog niet meegedeeld worden, we mikken wel op half mei. De nieuwe afrit richting Eendrachtstraat zal ook pas opengesteld worden wanneer de aanleg van de rotonde in de Eendrachtstraat afgelopen is. De aanleg van deze rotonde is lopende en het einde is hier voorzien voor half juni 2021.